Snickeriet

Entrédörr med glasade partierHär tillverkar vi specialsnickerier som inte kan köpas färdiga. Det kan vara måttanpassade eller speciellt designade snickerier, t.ex. gamla dörrar och fönster som behöver nyproduceras, ändringar eller komplettering av gamla trätrappor och räcken.

På snickeriet gör vi genuina hantverksmässiga snickerier, gjorda av utvalt trä i bästa kvalité. Vi tillverkar måttanpassade fönster, trappor, balustrader, räcken, inner- och ytterdörrar. Vi nytillverkar tidstypiska snickerier såsom dörrar och fönster, gradenger/kyrkbänkar till kulturbyggnader och kyrkor. Även delrenoveringar av större träkonstruktioner.

Snickeridetaljer i ett innertakVi har ett rikt utrustat snickeri, som bidrar till vår höga produktion och som möjliggör vår höga kvalité. Det innebär också att vi kan hålla ett högt tempo. Skall snickerierna sedan lackeras eller målas har vi eget måleri i särskilt anpassade lokaler. I maskinparken finns: band- och klingsågar, list- och handöverfräsar, plan- och listrikthyvlar. För specialjobb tillverkar vi våra egna fräsprofilverktyg.

WE-Bygg startade snickeriet som en högt specialicerad och kunskapskrävande del i byggbranschen. Det har givit oss en särpräglad profil bland andra byggföretag i Sverige. Snickeriet flyttades från Gryt i sydöstra delarna av Örebro till Marieberg som en del i våra nya lokaler som stod klara 2012.

Bland våra kunder märks arkitekter och byggnadsvårdare, byggledare och andra byggföretag.
På nationella planet är Svenska Kyrkan är en av våra större kunder. I Örebroområdet känns Wadköping, Karlslund, Gårdsjötorp och HSB igen som välkända namn och som givit oss hedrande uppdrag. Ett omfattande jobb på väster i Örebro i mångmiljonklassen kommer från en bostadsrättsförening som skall renovera ett 25-tal trappuppgångar med bland annat ledstänger i äldre snitt samt utbyte av 150 spegeldörrar som nyproduceras i gammal stil och som sedan skall monteras i befintlig karm.

Välkommen att kontakta oss angående snickeriarbete:
Johan Eisler 072-453 13 40, johan@wesnickeri.se

Vit dörr med snickeridetaljer och glasade rutor Brun ytterdörr med snickeridetaljer Dubbeldörrar med glasade partier   Soffa med dynor